Recepti 08. prosinca 2023.

Cimet ove slastice čini još boljima...

cimet
Zimi obožavamo slastice s cimetom foto: Unsplash+
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne možemo zamisliti ove hladne dane bez mirisa cimeta koji se širi iz kuhinje. Zato smo i pripremili ovaj popis odličnih slastica koje trebaš isprobati u prosincu.

Cimet je topao i aromatičan začin koji dodatno naglašava slatkoću drugih namirnica. Lako ga je upariti i s drugim začinima, kao što su anis, kardamom i klinčić. Odlično pristaje uz voće, poput jabuka i krušaka, savršen je dodatak slatkim pecivima, ali često se kombinira i s crvenim mesom. 

Dostupan je u dvije varijante, u štapićima, komadima kore koji dugo zadržavaju okus, i u prahu. Cimet u prahu je praktičan, osobito kada su slastice u pitanju, ali puno će brže izgubiti intenzitet. Kupuj ga u malim količinama, čuvaj u zatvorenoj posudici na tamnom i hladnom mjestu i upotrijebi u roku od 6 mjeseci. 

 

Pumpkin spice Možda vas zanima... Kako napraviti pumpkin spice kod kuće Špajza

 

Ako si obožavatelj ovog aromatičnog začina, isprobaj jedan od ova četiri recepta, ovisno o tome koliko slobodnog vremena imaš i koliko te vesele kulinarski eksperimenti. U svakom slučaju, na popisu ćeš naći ponešto i za lijene dane, ali i za trenutke kada te ponese inspiracija i baš želiš obući pregaču i zasukati rukave. U slast!

 | Author: Thinkstock Cimet u štapićima i u prahu foto: Thinkstock

Cimet rolice s borovnicama

Zvijezda cimet rolica je, logično, cimet. Međutim, u ovom receptu mjesto dijeli s ukusnim nadjevom od borovnica. Ova dva sastojka savršeno se nadopunjuju i savršeno mirišu.

Dobra vijest je da u ovom hitu s cimetom možeš uživati čak 2 dana!

 

Cimet rolice Možda vas zanima... Još bolje cimet rolice s voćnim iznenađenjem Recepti

 

Crumble s kruškama

Prva prednost crumblea s kruškama i pekanima jest to što je gotov za tren, a druga to što će ti tijekom pečenja zamirisati cijelu kuhinju. Osim krušaka, glavni "krivac" za divan miris (i još bolji okus) je upravo nezaobilazni cimet. 

 

Crumble s kruškom Možda vas zanima... Crumble od kruške zamirisat će tvoj dom! Recepti

 

Crumble s kruškom | Author: Ana Azevedo/Unsplash Brzi crumble s kruškama i cimetom foto: Ana Azevedo/Unsplash

Donuts iz pećnice

Jabuke i cimet su s razlogom jedna od najpopularnijih kombinacija tijekom jeseni i zime. Savršeno se nadopunjuju i u ovom brzom receptu za donuts iz pećnice. Osim što je u tijestu pozamašna količina cimeta, još tople ih trebaš uvaljati u mješavinu šećera i cimeta. Savršen odabir za vikend!

 

Donuts iz pećnice Možda vas zanima... Donuts iz pećnice s tajnim sastojkom Recepti

 

Vafli s cimetom

Jutra uz predobre vafle s cimetom, šalica kave ili čaja, topla dekica... Ovo je naša zamisao savršenog početka dana. Vafli su najbrža i najjednostavnija stavka na ovom popisu, ali su podjednako ukusni i mirisni kao i svi prethodni prijedlozi. Nećeš pogriješiti ako ih samo pospeš šećerom u prahu, ali žlica tučenog vrhnja će dobro doći, baš kao i voćni preljev ili čokoladni sirup. 

 

Možda vas zanima... Zamiriši dom slasnim vaflima s cimetom Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:30 09. Prosinac 2023.

    cimet je zdrav