Recepti 22. lipnja 2016.

Jednostavna torta s panna cottom i voćem

Torta sa panna cottom i voćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo jednostavan i brz recept za sve one koji nisu previše iskusni u području deserata kao ja i za one koji nemaju previše vremena. :) Ovaj kolač ne sadrži puno šećera, djeca će ga voljeti, a i odrasli :)

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 400 g Petit Beurre keksa
  • 200 g maslaca
  • 1 Panna cotta u prahu
  • 500 ml mlijeka
  • 20 g malina
  • 30 g borovnica
  • 20 g kupina
  • 15 g šećera

Priprema

  1. Dno kalupa za pečenje obložite masnim papirom. U vrećicu za zamrzavanje stavite kekse i valjkom za tijesto ih usitnite . U maloj zdjeli iznad kipuće vode, rastopiti maslac pa ga dodajte smrvljenim keksima . Dobro promiješajte žlicom ili rukama kako bi smjesa postala kompaktna.
  2. Smjesu sa keksima jednako rasporedite na dnu kalupa i pritisnite prstima kako se ne bi odvajalo prilikom pečenja. Stavite u hladnjak 10-15 min da se smjesa stisne i ohladi.
  3. Zagrijte mlijeko, dodajte Panna cottu i mješajte pjenjačom kako se ne bi stvorile grudnice. Pustite da se kuha još par minuta neprestano mješajući. Kada se smjesa dovoljno zgusne, maknite sa štednjaka i ostavite sa strane da se hladi. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. U tavi , rastopiti šećer , dodati svježe bobice i ½ šalice vode. Kuhati 3-5 minuta dok ne dobijete glatki sirup. Ostavite ga sa strane da se ohladi. Izvadite biskvit od keksa iz hladnjaka i stavite u pećnicu na 15 minuta , kada se dovoljno zagrije . Nakon 15 min , zalijte biskvit sa smjesom panna cotte. Neka se ohladi pola sata , a zatim dodajte bobice sa sirupom i poslužiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.