gastro postao
Popularni se chef protiv vrućina bori slasnim lizalicama koje lako mogu biti doručak, međuobrok i desert.
Baza ovih lizalica je voće, ali će biti još slasnije ako ih preliješ kvalitetnom bijelom čokoladom. Jamie savjetuje da je otopiš na pari, pričekaš 5 minuta da se malo ohladi, a zatim umočiš polovicu lizalica.
Savjetujemo ti da ih pripremiš za vikend i uživaš u njima cijeli tjedan.
Ledene lizalice
Sastojci:
- 1 velika banana
- 300 g bobičastog voća
- 400 ml soka od jabuke
- 50 g zobenih pahuljica
- med
- 100 g bijele čokolade
Postupak:
- Banane, bobičasto voće, pahuljice i sok od jabuke stavite u blender. Blendajte dok smjesa ne postane glatka, isprobajte i po potrebi dodajte med.
- Premjestite smjesu u 12 kalupića za sladoled i stavite u zamrzivač na najmanje dva sata.