Recepti 13. veljače 2024.

Neodoljiv klasik - palačinke s cimetom i šećerom

palačinke
Palačinke s cimetom i šećerom - neodoljiva klasika foto: Natalie Bond/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas je Svjetski dan palačinki - odličan povod da pripremiš ove divne palačinke s cimetom i šećerom

Danas je definitivno jedan od najslađih dana u godini! Osim što se davimo u krafnama, fritulama, kroštulama i drugim pokladnim slasticama, danas slobodno navali i na palačinke, jer imaš dozvolu uživati u njima u neograničenoj količini. Naime, danas je Svjetski dan palačinki, što je izvrstan povod da pripremiš ovu neodoljivu brzu slasticu.

A ako tražiš recept za najfinije i najbrže palačinke i jednostavno punjenje, onda su ove palačinke s cimetom i šećerom svakako vrijedne tvojeg vremena! Pa eto, smuti ih na brzinu, još brže ispeci i posluži s ovim nadjevom kojem mnogi neće moći odoljeti.

 

zimske palačinke Možda vas zanima... Moraš isprobati ove predobre zimske palačinke! Recepti

 

palačinke | Author: Dinara Ashurova/Pexels Palačinke danas imaju svoj dan foto: Dinara Ashurova/Pexels

Palačinke s cimetom i šećerom

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 20 g mljevenog cimeta
  • 100 g običnog brašna
  • 2 jaja
  • 300 ml  mlijeka
  • 15 ml ulja 

 

američke palačinke Možda vas zanima... Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio! Recepti

 

Postupak:

  1. Pomiješaj šećer i cimet i ostavi sa strane.
  2. Prosij brašno u veliku zdjelu i u sredini napravi udubinu. Razbij jaja u nju i umuti smjesu. Postupno umuti mlijeko dok ne dobiješ glatko tijesto. Umiješaj ulje u tijesto za palačinke.
  3. Zagrij tavu na umjerenoj vatri, a zatim ju premaži nauljenim kuhinjskim papirom. U tavu ulij malo tijesta, naginjući posudu tako da se napravi tanki i ujednačeni sloj. Vrati posudu na vatru, a zatim ostavi da se peče 30-ak sekundi. Ako je tava odgovarajuće temperature, palačinka bi trebala postati zlatna od ispod nakon otprilike 30 sekundi i bit će spremna za okretanje.
  4. Preokreni i nastavi peći još minutu. Prebaci palačinku na tanjur i drži ga na toplom mjestu ili ga prekrij aluminijskom folijom. Ponovi s preostalim tijestom.
  5. Preko svake palačinke obilno pospi cimet i šećer i čvrsto zarolaj. Ako se palačinke slažu i drže na toplom, šećer će se polako topiti i to će biti najbolje vrijeme i za njihovu konzumaciju.

Savjet više: Super dodatak ovim palačinkama su jabuke pirjane na maslacu s dodatkom vanilije.

palačinke | Author: Elina Fairytale/Pexels Palačinke foto: Elina Fairytale/Pexels

Isprobaj i ove recepte za palačinke...

 

Torta od čokoladnih palačinki Možda vas zanima... Torta od palačinki pravi je hit na YouTubeu! Recepti Zelene palačinke Možda vas zanima... Ove zelene palačinke moraš isprobati! Recepti palačinke Možda vas zanima... Oduševi goste palačinkama s makom i vanilijom Recepti palačinke Možda vas zanima... Prefine palačinke s limunom, ricottom i - tajnim sastojkom Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:31 25. Prosinac 2022.

    Lijep bozicni dorucak