Autor: Gastro.hr

Tačkrle

Vrijeme pripreme do 30 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 1000 g

    bezglutensko brašno

  • 300 ml

    voda

  • 30 g

    sol

  • 4 kom

    jaje kokošje (cijelo)

  • 200 g

    pekmez od šljiva

  • 100 g

    krušne mrvice (schär, bez glutena)

  • 50 g

    maslac, neslani

Priprema

1 Prosijati brašno, malo posoliti i dodati jaja, promiješati te dodati vode i zamijesiti tijesto.

2 Tijesto razvaljati, izrezati na kockice cca 10 x 10, na svaku kockicu dodati malo pekmeza i preklopiti te krajeve dobro spojiti.

3 U kipuću vodu u koju smo stavili malo soli i ulja staviti tačkrle i kuhati dok ne isplivaju.

4 Na ulju propržiti prezle na maslacu i preliti preko ocijeđenih tačkrla, a možete ih poslužiti i bez prezli.

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 1270,6
Proteini 34,5g
Masti 20,2g
Ugljikohidrati 251,4g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar