Recepti 28. ožujka 2024.

Torta u obliku zeca oduševit će malene sladokusce!

Uskrs
120 MIN
40 MIN
16
ZAHTJEVNO
Uskrsna torta u obliku zeca
Uskrsna torta u obliku zeca
foto: Shutterstock
Torta u obliku zeca bit će glavna zvijezda tvog uskrsnog stola - klince će oduševiti, a i odrasli će je rado fotografirati za društvene mreže! Istina, postupak je pomalo kompliciran, no sav uloženi trud će se isplatiti

Uskrs je praktički iza ugla, a dobrih ideja za uskrsne slastice nikad dovoljno. Za slavlje dostojno ovog blagdana, uz neizbježne tradicionalna slastice i peciva, dobro je pripremiti i neku spektakularnu tortu koja će biti zvijezda tvog uskrsnog stola.

Možda vas zanima... Cupcakes: Uskrsni zečići za blagdanski stol Kolumne

Ako u obitelji imaš i klince, onda obavezno napravi ovu veselu i zabavnu tortu u obliku uskrsnog zeca koja će mališane oduševiti, a i odraslima će biti zgodna za fotografiranje, posebno ako vole objavljivati fotografije hrane na društvenim mrežama. Uz ovu tortu Uskrs će biti veseo i razigran...

Osim što odlično izgleda, ova torta je i jako ukusna, a ako je drugačije ukrasiš možeš je poslužiti i za druga važna (obiteljska) slavlja – može biti sjajna rođendanska torta, za godišnjicu braka, neku drugu okruglu obljetnicu… Ok, postupak je pomalo kompliciran, no isplati se potruditi.

 | Author: Shutterstock Uskrsna torta u obliku zeca foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Torta u obliku uskrsnog zeca
120 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
16
porcija
ZAHTJEVNO
Sastojci
  • Fondant 0,75 šalica
  • Ružičasta jestiva boja u gelu
  • Crna jestiva boja u gelu
  • Maslac 2 šalica
  • Šećer kristal 1 šalica
  • Jaje 4 kom
  • Ekstrakt vanilije 3 žličica
  • Oštro brašno 1,75 šalica
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Sol 1 prstohvat
  • Jestive boje u gelu - zelena, plava, ljubičasta, žuta
  • Šećer u prahu 3,50 šalica
  • Prigodni ukrasi od marcipana
  • Mini čokoladna jaja
Postupak
  1. Prvo na papiru za pečenje iscrtaj shemu za zečje uši visoke oko 15 cm. Izreži model.


  2. Žlicu fondanta stavi sa strane, a u ostatak umiješaj par kapi ružičaste boje – trebaš dobiti svijetlo ružičastu smjesu. Izvaljaj ružičasti fondant, na njega stavi model za zečje uši te izreži dva ružičasta uha. Svako uho pričvrsti na drveni štapić uz pomoć jestivog ljepila ili uz pomoć malo fondanta. Pusti da se uši suše 24 sata.


  3. Za oči i nos u žlicu fondanta dodaj malo crne jestive boje. Oblikuj oči i nos te ih pusti da se suše također 24 sata.


  4. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva i pripremi 4 identična okrugla kalupa (ili peci jedan po jedan biskvit - u tom slučaju svaki put kalup ohladi i očisti prije novog pečenja).


  5. Za biskvit dobro izmiksaj 1 šalicu maslaca i šećer, potom u smjesu dodaj jedno po jedno jaje te 2 žličice ekstrakta vanilije. U drugoj posudi izmiješaj brašno, sol i prašak za pecivo te potom to umiješaj u mokre sastojke.


  6. Tijesto za biskvit razdijeli u četiri posude, na 4 jednaka dijela. U svaki kapni po par kapi jestive boje – ljubičaste, zelene, plave i žute. Pazi da ne dodaš previše boje jer želimo pastelne nijanse.


  7. Izlij tijesto u kalupe, peci 30 minuta. Pusti da se potpuno ohladi te izvadi biskvite iz kalupa.


  8. Za kremu izmiksaj preostalu šalicu maslaca, dodaj šećer u prahu i miksaj dalje dok se dobro ne sjedini. Dodaj ostatak ekstrakta vanilije (1 žličicu) i ponovno dobro izmiksaj. Oko ½ šalice kreme stavi sa strane, a u ostatak kapni nekoliko kapi ružičaste jestive boje.


  9. Ružičastu kremu namaži između slojeva te njome premaži tortu izvana. Pričvrsti na tortu uši, oči i nos (oči i nos idu sa strane, a uši na vrh), a bijelu kremu uz pomoć slastičarske vrećice nanesi na vrh torte u malim hrpicama. Dekoriraj mini uskrsnim jajima, mrkvicama od marcipana i sličnim prigodnim ukrasima.


 | Author: Shutterstock Uskrsni kolači foto: Shutterstock

Imamo još zabavnih uskrsnih slatkih recepata koje možeš pripremiti zajedno sa svojim klincima...

Punjeni zečići od tijesta Možda vas zanima... Zečići punjeni makom za najslađi Uskrs Recepti Možda vas zanima... Ideja s Instagrama: Čoko jaja s kikiriki maslacem Recepti uskrsni keksi Možda vas zanima... RECEPT MARY BERRY Uskrsni keksići u 2 verzije Recepti Uskrsni mini cheesecake u pastelnim bojama Možda vas zanima... Preslatka uskrsna varijanta mini cheesecakea Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.