Špajza 22. veljače 2024.

Kako očistiti ribež, bez da naribaš spužvicu za suđe

ribež
Kako očistiti ribež nakon ribanja? foto: Jan Van Bizar/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Koliko puta ti se dogodilo da u par sekundi naribaš namirnice na ribežu, a onda ga čistiš minutama? I usput naribaš i spužvicu za suđe?! Imamo super savjet za uvijek savršeno čist ribež

Ribež je jedan od omiljenih kuhinjskih alata, koji nam značajno olakšava kuhanje - ribamo sir, jabuke, krumpir, mrkvu, začine, ponekad i luk, češnjak, đumbir, čokoladu… Ne znamo što bismo da ga nemamo. Neki od nas imaju ih više – mali za češnjak, poseban za sir i koricu agruma, te onaj jedan veliki, univerzalni.

 

Možda vas zanima... Super trik: Ribanje sira više ne mora biti gnjavaža Špajza

 

ribež, sir, rajčice, špageti | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Kako očistiti ribež foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Kako očistiti ribež bez muke

No svaki put nakon što nešto naribamo muči nas ista naporna stvar – kako očistiti ribež, jer baš u svaku rupicu ugurao se komadić hrane i voda ga jednostavno ne može isprati koliko god mlaz bio snažan?!

Svi smo već probali očistiti ribež uz pomoć spužvice za pranje suđa, no nismo se proslavili. Jer i spužvicu smo uspješno – naribali?! 😉Ma, ponekad baš požalimo što smo uopće koristili ribež, ali kad je tako praktičan… sve do trenutka kada ga treba oprati.

limun | Author: Markus Spiske/Unsplash Limun je rješenje! foto: Markus Spiske/Unsplash

Čarobni limun 

No srećom nedavno smo naletjeli na fora video na TikToku koji sadrži odličan savjet kako najlakše očistiti ribež pun komadića hrane. Savjet je jednostavan – na polovicu korištenog limuna stavi malo deterdženta za suđe, naribaj na ribežu i sve dobro isperi toplom vodom. Komadići hrane će otpasti, a ni limun se neće primiti za ribež. I sve skupa odlično će zamirisati tvoju kuhinju.

 

kako savšeno očistiti tavu Možda vas zanima... Kako savršeno očistiti tavu Špajza

 

Naravno, ribež uvijek možeš ubaciti u perilicu posuđa, i tamo će se skroz OK oprati, no znamo da ostatke hrane treba izbjegavati u perilicama, a i nemaju svi perilicu kod kuće. I zato je ova metoda s TikToka stvarno odlična alternativa!

Ako slučajno nemaš limuna kod kuće isprobaj drugi trik – koristi spužvicu za suđe, no ribež peri u smjeru u kojem idu oštrice, ne obrnuto kao kad ribaš namirnice. Nama i ta metoda uvijek super funkcionira!

ribež | Author: Dan Dennis/Unsplash I na kraju dobiješ savršeno čist ribež foto: Dan Dennis/Unsplash

Ne propusti ni ove odlične savjete za čišćenje u kuhinji...

 

Prirodna sredstva za čišćenje Možda vas zanima... Kako napraviti prirodan deterdžent za suđe Špajza Čišćenje kuhinje Možda vas zanima... Uz ovih 6 trikova održi kuhinju čistom i mirisnom! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.