Špajza 16. veljače 2024.

Martha Stewart ima trik za najbolje pečene krumpire ikad

martha stewart, pečeni krumpir
Martha Stewart ima odličan trik za najbolje pečene krumpire u kori foto: Instagram @recipestower; Instagram @marthastewart48
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavna kuharica i domaćica Martha Stewart majstorica je brojnih ukusnih domaćih jela - slatkih i slanih. I zato nemamo razloga ne vjerovati njezinim savjetima za najbolje pečene krumpire u komadu

Kad je u pitanju krumpir, svatko od nas ima neki vlastiti način, odnosno trik pripreme za najbolji pire krumpir ili pak pomfrit. No ta rasprava ipak je manje prisutna kad je u pitanju pečeni krumpir jer svi se slažu – klasika je u tom slučaju najbolja opcija.

Za pečenje biramo krumpire koji sadrže više škroba, a manje vode te imaju debelu koru. Jer upravo zahvaljujući tim karakteristikama pečeni krumpiri su tako pahuljasti iznutra, a hrskavi izvana.

 

Pire krumpir Možda vas zanima... Znamo kako napraviti najkremastiji pire krumpir Špajza

 

Martha zna tajnu najboljih pečenih krumpira

No postoji jedna slavna stručnjakinja, kuharica i domaćica Martha Stewart koja smatra da je bolje upravo obrnuto – u pećnici peći krumpire s više vode i manje škroba. Ali i primijeniti njezine savjete koje donosimo u nastavku...

"Krumpiri koji sadrže više vode mogu dulje 'izdržati' na visokoj temperaturi bez da povenu, odnosno smežuraju se, samo ih treba pravilno peći i sve će ispasti odlično! Takve krumpire treba peći na nižoj temperaturi od 160 stupnjeva, oko 90 minuta.

Škrobastiji krumpiri s manje vode peku se pak na 200-230 stupnjeva, nešto kraće od 60 minuta", savjetuje Martha.

 

martha stewart Možda vas zanima... Martha Stewart zna kako ispeći najhrskaviju slaninu Špajza

 

Ukusni dodaci za pečeni krumpir

Čim ih izvadiš iz pećnice, svaki krumpir treba primiti čistom kuhinjskom krpom (jer su jako vrući!) te pritisnuti na kuhinjski pult ili drvenu dasku kako bi se lagano razlomila kora te unutrašnjost krumpira lagano provirila van.

Nakon toga, preporučuje Martha, svaki krumpir na mjestu gdje je napuknuo treba još malo razdvojiti prstima, dodati maslaca, soli, papra i (punomasnog) kiselog vrhnja ili milerama te posuti nasjeckanim svježim koprom, vlascem ili listićima peršina. Jedu se vrući!

krumpir | Author: Daisy Anderson/Pexels Krumpiri u kori, spremni za pečenje foto: Daisy Anderson/Pexels

 

Pečeno pile Možda vas zanima... Savršeno ispeci pile, baš poput Marthe Stewart! Špajza Kako otvoriti staklenku Možda vas zanima... Slavna kuharica ima najbolji trik za otvaranje staklenke Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:30 18. Veljača 2024.

    njam