Kolumne 19. lipnja 2017.

Krem juha od tikvica i zelenog curryja

foto: Anita Karaman
gastro postao gastro.24sata.hr
"Brace yourself, recepti s tikvicama stižu", najavljuje najslasniju sezonu naša Anita s bloga Možeš se udat.

Omiljenu kombinaciju curryja i kokosovog mlijeka iskoristila sam kao bazu ove bogate, izdašne juhe od tikvica. Gotova je u pola sata i možete je kombinirati s raznim dodacima po želji. U mojoj su se ovog puta našle crna kvinoja, svježa mrkva i poširano jaje.

Kad otvorim svoj fast food u prikolici, posluživat ću ovakve divotice.

 

 | Author: Anita Karaman foto: Anita Karaman

 

*za 4 osobe; priprema 35-40 min

Potrebno vam je:

  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 mala glavica luka
  • žlica zelenog curry praha
  • 3-4 režnja češnjaka
  • komad svježeg đumbira (veličine palca)
  • 800 g tikvica
  • 1 veći ili 2 manja krumpira
  • 2 dl kokosovog mlijeka
  • sok pola limuna
  • sol

 

 | Author: Anita Karaman foto: Anita Karaman

 

Priprema:

  1. Tikvice, luk i oguljeni krumpir nasjeckajte, a đumbir ogulite i naribajte.
  2. Na kokosovom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte curry, đumbir i zgnječeni češnjak.
  3. Kratko pržite da začini oslobode arome, dodajte tikvice i krumpir te podlijte vodom tek toliko da povrće bude jedva pokriveno. Posolite i kuhajte dok tikvice i krumpir ne omekšaju.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte kokosovo mlijeko.
  5. Gotovu juhu izmiksajte štapnim mikserom, dodajte sok od limuna i, po potrebi, još soli.

 

Savjet: Poslužite vruće, samostalno ili uz dodatke po vlastitom izboru. Ja sam juhu poslužila uz kuhanu crnu kvinoju, svježu naribanu mrkvu i poširano jaje. 

 

 | Author: Anita Karaman foto: Anita Karaman

 

Za još recepata naše gastro genijalke Anite posjetite blog Možeš se udat i istoimenu Facebook stranicu

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.