Kolumne 21. svibnja 2016.

Pureći file u sezamu

lorenka naslovna.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Pureći file, pogotovo kada se nađe u pohu, jedan je od popluarnijih komada mesa u svakodnevnoj prehrani. No, naša blogerica Lorenka odlučila ga je pripremiti na drugačiji način, čime ga je učinila još zanimljivijim - kako okusom, tako i vizualno.

Čisto pureće meso, Lorenka je obogatila okusima slatkih feferona, slanine i rikule koji se izvrsno nadopunjuju. Potom je cijeli file zamotala u roladu i tako ga ispohala, a na kraju narezala na manje komade i postigla neuobičajen izgled, koji na prvi pogled najviše podsjeća na sushi.

Stoga, ako želite iznenaditi goste na nedjeljnom ručku ili svojoj obitelji ponuditi učestalu namirnicu na nov način, isprobajte Lorenkin recept.

Sastojci:
500 g purećeg filea
200 g slatkih feferona
300 g slanine
Rikula
150 g sezama (crnog ili bijelog)
2 jaja
Malo mlijeka
Brašno

Priprema:
1. Pureći file (dužine do 20 cm i širine do 13 cm) poravnajte batom za meso.
2. Dodajte redom, po dužoj strani filea, rikulu, slatke fereone i slaninu pa sve zamotajte.
3. Zatim uvaljajte u brašno, razmućena jaja s malo mlijeka pa crni (ili bijeli) sezam (ako niste od sezama, možete ga pomiješati s krušnim mrvicama)
4. Pohajte u ulju (a može i u pećnici), kao primjerice, zagrebački odrezak.
5. Kada ste ispohali roladu, režite je na komade oko 5 cm duljine.
6. Servirajte sve na umaku od vrhnja za kuhanje i curryja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.