Recepti 11. srpnja 2023.

Proteinski tiramisu možeš jesti bez grižnje savjesti

foto: Marie Wasler

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Gastro blogerica Marie Wasler donosi nam recept za bezgrješni proteinski tiramisu u kojem je koristila prefini plant-based cappuccino od čokolade. Potraži video u članku i pripremi ovu osvježavajuću ljetnu poslasticu kod kuće!

Dolaskom toplijih dana svi tražimo deserte koji su lagani i osvježavajući, a da pritom ne debljaju. Marie je osmislila recept za malo drugačiji proteinski tiramisu u kojem možete uživati cijelog ljeta bez imalo grižnje savjesti!

Sastojci: 

  • 3 - 4 rižina krekera

 | Author: Marie Wasler foto: Marie Wasler

Krema: 

 | Author: Marie Wasler foto: Marie Wasler

Priprema: 

  1. Prvo napravimo kremu tako da pomiješamo jogurt s proteinima. Umjesto grčkog jogurta, možete koristiti i skyr. Probajte kremu pa po potrebi dodajte malo sladila ili soka limuna ako vam nedostaje kiselost. 
  2. Zatim napravimo cappuccino. Kako bi tiramisu imao intenzivniji okus, pomiješajte 2 vrećice Franck plant based cappuccina od čokolade s 250 ml vrele vode.
  3. Sada dobro namočite rižine krekere u cappuccinu. 
  4. Slijedi najzabavniji dio: slaganje tiramisua. Prvo postavimo jedan namočeni rižin kreker na tanjur ili u zdjelicu, zatim 2-3 žlice kreme. Ponovimo s još 2-3 krekera, a između svakog reda idu 2-3 žlice kreme. Na kraju prelijemo ostatak kreme preko zadnjeg krekera i posipamo jednom žličicom Franck cappuccina.
  5. Ovu neobičnu verziju tiramisua najbolje držite u hladnjaku nekoliko sati prije konzumacije. 

U slast!

 | Author: Marie Wasler foto: Marie Wasler

Novi Franck plant based cappuccino vrhunskog je okusa na bazi zobi, prirodno bez laktoze, s dodatkom prirodnih aroma, kao stvoren je za one koji znaju uživati. U ponudi su tri okusa – vanilija s dodatkom prirodne arome vanilije, čokolada s dodatkom visokokvalitetnog kakaa i neuobičajen cappuccino ružičaste boje koja dolazi iz praha cikle. Mogu se pripremati s vodom ili za dodatnu kremastost i savršenu pjenu, sa zobenim mlijekom – u toploj ili hladnoj varijanti s ledom. Ambalaža je 100% reciklabilna, a zahvaljujući službenoj vegan oznaci prikazanoj na ambalaži, vrlo lako možeš prepoznati glavne odlike ove linije proizvoda - u proizvodima nema sastojaka životinjskog porijekla što je prepoznala i gastro blogerica Marie Wasler.

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:27 12. Srpanj 2023.

    mljac