Recepti 11. ožujka 2024.

RECEPT DANA Danas se kuha... zagorska juha!

zagorska juha
Zagorska juha foto: Kampanero M/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo odličan recept chefa Ante Udovičića. Njegova zagorska juha puna je dobrih okusa, ali i odlično grije. A ima i jedan odličan trik kako bi bila još ukusnija...

Ova kiša baš nam je dosadna i bezveze... A baš smo se veselili proljeću. I tako, dok čekamo proljeće, grijemo se uz ovu ukusnu juhu koja je gusta pout variva, zasitna, preukusna i - odlično grije.

Ima puno recepata za zagorsku juhu, ali ovaj chefa Ante Udovičića nam je bomba! A postoji i mali trik koji je njegova tajna dobrog okusa - u juhu dodaje pivo, ali i malo jabučnog octa. Isprobaj njegov recept i javi nam dojmove...

 

Juha od krumpira i kukuruza Možda vas zanima... Gusta juha od krumpira i kukuruza grije dušu i tijelo! Recepti

 

zagorska juha | Author: Instagram @restoranpadre Zagorska juha foto: Instagram @restoranpadre

Zagorska juha - recept Ante Udovičića

(za 4 osobe, srednje zahtjevno, 35 minuta)

Sastojci:

  • 200 g kuhane šunke
  • 100 g mesnate slanine
  • 200 g miješanih gljiva
  • 100 g mrkve
  • 200 g krumpira
  • 100 g crvenog luka
  • 0,5 l piva - lager
  • 0,03 l jabučnog octa
  • 200 g vrhnja mileram
  • 2 žlice svinjske masti
  • 2 žlice mljevene slatke crvene paprike
  • sol, papar

 

Porrusalda Možda vas zanima... Porrusalda - fina gusta juha u kojoj je zvijezda poriluk! Recepti


Postupak:

  1. Sve krute sastojke narezati na kockice te ih odvojeno odložiti na stranu.
  2. U posudi rastopiti mast te na njoj zažutiti luk. Kada je luk žut, dodati šunku i slaninu te ih prepržiti da zamiriše.
  3. Potom dodati mrkvu i gljive te lagano pirjati dok ne ishlapi sok od gljiva.
  4. Dodati krumpir i pirjati dok krumpir ne počne prianjati za posudu. Posuti dvjema žlicama crvene paprike, dobro izmiješati i zaliti s pivom. Pirjati 5-6 minuta i podliti s 2 l mlake vode.
  5. Juhu kuhati dok krumpir ne omekša te ju začiniti solju, paprom i jabučnim octom.
  6. Pred sam kraj juhu legirati razrađenim mileramom i kuhati još desetak minuta na laganoj vatri.
  7. Juhu poslužiti u tanjure te ju posuti svježe sjeckanim peršinom.

 

Gusta juha od rajčice i grilani sendvič od sira Možda vas zanima... Gusta juha od rajčice, savršena za kišne dane Recepti močvarna juha Možda vas zanima... Močvarna juha nije lijepa, ali je zato ukusna i zdrava Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.